Naočale

ZRCALNE SUNČANE NAOČALE ČUVAJU VAŠE OČI POD EKSTREMNIM UVJETIMA

Nema sumnje: zrcaljene leće na sunčanim naočalama dodaju tajnovit dodir osobi koja ih nosi. Osim toga, postoje i drugi argumenti da se odluče za objektiv zrcala ne samo “cool faktor”. Zrcaljene sunčane naočale štite vaše oči pod različitim (ekstremnim) uvjetima

Objašnjenje reflektirajućeg premaza

Prave zrcalne sunčane naočale pokazuju samo mali trag oči, štiteći oči i kožu oko sebe od oštećenja sunčeve svjetlosti. Sjajni, reflektirajući premaz može se koristiti zajedno s obojenim objektivom za stvaranje svestranosti. Reflektirajuća prevlaka osigurava da se količina sunčeve svjetlosti koja dolazi kroz objektiv smanji. Polu-zrcaljeni objekt zrcala pruža ravnomjernu raspodjelu reflektirajućih čestica tako da se 50% sunčeve svjetlosti odražava na leći, a ostatak se prenosi. Ostalu sunčevu svjetlost blokira temeljna leća, što znači da samo djelić svjetla doseže oči. To znači da imate znatno manju šansu od UV-oštećenja.

“Flash” premaz je još jedna vrsta zrcalnog premaza koja ima manje reflektirajući učinak. Ovaj premaz služi više kozmetičke svrhe od smanjenja odsjaja. “Bljesak” premazi trebaju dati samo suptilni naglasak na refleksiju.

Razine premaza s gradijentom boje

Postoje razni načini na koje se može primijeniti zrcalni gradijent boja na sunčane naočale. Gdje su neke zrcalne sunčane naočale iste od vrha do dna, drugi imaju reflektirajući učinak na vrh, što se smanjuje dok dolazite. Ova vrsta sunčanih naočala savršena je za aktivnosti kao što su biciklizam, vožnja ili čitanje – aktivnosti u kojima je važno zaštititi vaše oči od sunčeve svjetlosti koji dolaze odozgo. Dvostruka zrcalna staza ima jaču završnu obradu na vrhu i dnu leća, no u sredini je manja, dopuštajući da prođe kroz dodatna svjetla. To je dobar izbor za zimske sportove jer ograničavaju sunčevu svjetlost koja odražava na snijegu i štiti vaše oči od sunca odozgo.

Hidrofobna i anti-ogrebotina

Ako se odlučite za zrcalne sunčane naočale, dobro je otići na objektiv koji također ima hidrofobnu i zaštitnu prevlaku. Razmišljanje o lećama izgleda dobro i ima funkciju. Hidrofobna prevlaka pomaže u odbacivanju vode i prljavštine, a premaz za zaštitu od prljavštine smanjuje rizik od grebanja tijekom trošenja.Druga mogućnost koju biste mogli razmotriti jest ići na zrcalne sunčane naočale s premazom protiv refleksije na unutrašnjosti leće, Zrcaljene sunčane naočale također se ogledaju iznutra, jer se svjetlost reflektira u oku unutar leće. Zrcalne sunčane naočale Blueprint® imaju potpuno reflektirajuću prevlaku zajedno s anti-scratch i hidrofobnim premazom – zajamčene godine zabave na suncu ili na padinama. Iako razni premazi štite vaše sunčane naočale, nije dobro ostaviti zrcalne sunčane naočale na ploči s instrumentima. Uvijek postoji mogućnost da se skliznu i ogrebnu ili se izlože ekstremnim temperaturama.